• Проект – Вклучување на жени од етнички заедници на пазарот на трудот
    Проект – Вклучување на жени од етнички заедници на пазарот на трудот

    финансиски поддржан од ЕУ

european-union-flag_zps6d5d2693mk-lgflag

Проектот е финансиран од Европската Унија и имплементиран од ЖГИ АНТИКО и CARE Deutschland-Luxemburg e.V.

Најнови објави

РОДОВО СЕНЗИТИВНИ МЕДИУМИ ЗА РОДОВО ЕДНАКВО ОПШТЕСТВО
со Нема коментари

Женска граѓанска иницијатива АНТИКО Мониторинг анализа на Родово балансираното известување во медиумите: Зошто е потребно и каква е моменталната состојба?

Финалeн настан за презентирање на резултатите од ИПА повеќегодишната Програма за развој на човечките ресурси 2007-2013.
со Нема коментари

АНТИКО зеде учество на Финалниот настан за презентирање на резултатите од ИПА повеќегодишната Програма за развој на човечките ресурси 2007-2013. Исто така зедовме активно учество во Саемот на проекти со тоа што ги претставивме резултатите и продуктите од проектот „Вклучување … Прикажи повеќе

Успешна приказна од Штип – Дипломирана курсистка по шминка се здоби со куфер на производи за да ја отпочне својата самостојна кариера

На наше големо задоволство, учесничката од Штип – Бурчин Демирова – целна група во рамките на ЕУ проектот „Вклучување на жени од етнички заедници на пазарот на трудот“, врз основа на успешно завршениот курс по шминка и покажаниот висок степен … Прикажи повеќе

АКТИВНИ МЕРКИ НА АГЕНЦИЈАТА ЗА ВРАБОТУВАЊЕ НА РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА
со Нема коментари

  ОБУКИ – ОБУКА ЗА ПОБАРУВАНИ ЗАНИМАЊА ЈАВЕН ОГЛАС ЗА АКТИВНА МЕРКА: (ОП 2017 МЕРКА 3. 3.Б) ОБУКА ЗА ЗАДОВОЛУВАЊЕ НА ПОБАРУВАНИ ЗАНИМАЊА НА ПАЗАРОТ НА ТРУДОТ НАМЕНА НА ЈАВНИОТ ОГЛАС: ЈАВЕН ОГЛАС НАМЕНЕТ ЗА ФИЗИЧКИ ЛИЦА ВАЖИ ОД 07.08.2017 ДО 31.12.2017 ПРЕТПРИЕМНИШТВО – САМОВРАБОТУВАЊЕ … Прикажи повеќе

Истражување за можностите за вработување на жените

Во прилог Истражувањето за можностите за вработување на жените кое беше подготвено во рамките на ЕУ Проектот – Вклучување на жените од етничките заедници на пазарот на трудот. Истражувањето е достапно на следниот линк Project Study Report_All languages_EU Project_Inclusion of Ethnic … Прикажи повеќе

Доделување на сертификати
со Нема коментари

Доделување на сертификати за учество во тренинг програмата и на стручните-верификувани и останати тренинзи. Тимот на АНТИКО организираше 5 настани за доделување на сертификатите од спроведената тренинг програма. За таа цел се подготвија 326 сертификати, односно за секоја учесничка по … Прикажи повеќе