Спроведена прва тркалезна маса во Тетово

со Нема коментари

На 29.06.2017 година, во Tетово , АНТИКО во партнерство со CARE Германија – Луксенбург спроведе  тркалезна маса со социалните партнери на тема “Создавање на овозможувачка околина за вклучување на жените на пазарот на трудот“ Одзивот на преставниците од релевантните институции … Прикажи повеќе

Спроведена прва тркалезна маса во Скопје

со Нема коментари

На 29.06.2017 година, во салата на ОУ “Браќа Рамиз Хамид”ја спроведовме првата тркалезна маса на тема Создавање на овозможувачка околина за вклучување на жените на пазарот на трудот. Одлична дискусија и медиумска покриеност на настанот кој се одржа во рамките … Прикажи повеќе

Спроведена прва тркалезна маса во Штип

На 28.06.2017 година, во салата на Општина Штип ја спроведовме првата тркалезна маса на тема Создавање на овозможувачка околина за вклучување на жените на пазарот на трудот. Одлична дискусија и медиумска покриеност на настанот кој се одржа во рамките на … Прикажи повеќе

Тркалезни маси со социалните партнери

со Нема коментари

На 28.06.2017 година, во салата на Општина Штип, додека на 27.06.2017 во општина Битола, АНТИКО во партнерство со CARE Германија – Луксенбург спроведе првите 2 тркалезни маси со социалните партнери на тема “Создавање на овозможувачка околина за вклучување на жените … Прикажи повеќе

Спроведена прва тркалезна маса во Битола

На 27.06.2017 година, во салата на Советот на Општина Битола ја одржавме првата тркалезна маса на тема Создавање на овозмувачка околина за вклучување на жените на пазарот на трудот (со посебен акцент на жените од немнозинските етнички заедници). Тркалезните маси … Прикажи повеќе

Одржување на тркалезни маси во 5 општини на тема создавање овозможувачка околина за вклучување на жените на пазарот на трудот, со акцент на жените од немнозинските етнички заедници – ЕУ Проект ВЖЕЗПТ

Од денес почнуваме со одржување на тркалезни маси во 5 општини, наменети за споделување на информации – воспоставување на дијалог со засегнати страни за изнаоѓање на адекватни решенија (заклучоци и препораки) за создавање на овозмувачка околина за вклучување на жените … Прикажи повеќе

Повик за приклучување на нови членки во мрежата на ЖГИ АНТИКО

  Женска граѓанска иницијатива АНТИКО од Скопје отвора Повик за приклучување на нови организации во мрежата. За таа цел ги повикуваме сите заинтересирани граѓански организации кои делуваат во областа на промоцијата на културата на мирот и ненасилството, заштитата и унапредувањето … Прикажи повеќе

Спроведување обука за државни службеници од Агенцијата за вработување на РМ на тема: “Родова едукација”

со Нема коментари

ОХРИД 01.06.2017 ХОТЕЛ МИЛЕНИУМ  Втор ден од дводневната обука на тема „Родова едукација“. Целни групи на обуката се државни службеници од Агенцијата за вработување на РМ и од Локалните Центри за вработување на Скопје, Куманово, Битола, Штип и Тетово; како … Прикажи повеќе