• Проект – Вклучување на жени од етнички заедници на пазарот на трудот
    Проект – Вклучување на жени од етнички заедници на пазарот на трудот

    финансиски поддржан од ЕУ

european-union-flag_zps6d5d2693mk-lgflag

Проектот е финансиран од Европската Унија и имплементиран од ЖГИ АНТИКО и CARE Deutschland-Luxemburg e.V.

Најнови објави

АКТИВНИ МЕРКИ НА АГЕНЦИЈАТА ЗА ВРАБОТУВАЊЕ НА РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА
со Нема коментари

  ОБУКИ – ОБУКА ЗА ПОБАРУВАНИ ЗАНИМАЊА ЈАВЕН ОГЛАС ЗА АКТИВНА МЕРКА: (ОП 2017 МЕРКА 3. 3.Б) ОБУКА ЗА ЗАДОВОЛУВАЊЕ НА ПОБАРУВАНИ ЗАНИМАЊА НА ПАЗАРОТ НА ТРУДОТ НАМЕНА НА ЈАВНИОТ ОГЛАС: ЈАВЕН ОГЛАС НАМЕНЕТ ЗА ФИЗИЧКИ ЛИЦА ВАЖИ ОД 07.08.2017 ДО 31.12.2017 ПРЕТПРИЕМНИШТВО – САМОВРАБОТУВАЊЕ … Прикажи повеќе

Истражување за можностите за вработување на жените

Во прилог Истражувањето за можностите за вработување на жените кое беше подготвено во рамките на ЕУ Проектот – Вклучување на жените од етничките заедници на пазарот на трудот. Истражувањето е достапно на следниот линк Project Study Report_All languages_EU Project_Inclusion of Ethnic … Прикажи повеќе

Доделување на сертификати
со Нема коментари

Доделување на сертификати за учество во тренинг програмата и на стручните-верификувани и останати тренинзи. Тимот на АНТИКО организираше 5 настани за доделување на сертификатите од спроведената тренинг програма. За таа цел се подготвија 326 сертификати, односно за секоја учесничка по … Прикажи повеќе

Спроведување на три месечна професионална пракса
со Нема коментари

Согласно со проектот, 30 невработени жени реализираа 3 месечна професионална пракса во бизнис секторот и јавните установи. АНТИКО заедно со локалните медијатори во континуитет спроведуваше мапирање на потенцијални работодавачи. Откако се изврши предфиналната селекција, АНТИКО испрати Дописи за воспоставување соработка … Прикажи повеќе

Соработка со Агенцијата за вработување и со Центрите за вработување од 5те општини
со Нема коментари

  ЖГИ.АНТИКО редовно соработуваше со Агенцијата за вработување на Република Македонија, односно со Центрите за вработување од 5те општини. Соработката се реализираше преку размена на информации за целните групи кои се регистрирани во Центрите, како и за претставување и актуелизирање … Прикажи повеќе

Спроведена втора тркалезна маса во Скопје
со Нема коментари

На 14.07.2017 година, во салата на ОУ “Браќа Рамиз Хамид”ја спроведовме втората тркалезна маса на тема Мотивациска средба за вклучување на жените од етнички заедници на пазарот на трудот. Динамична  дискусија, работна атмосфера и медиумска покриеност на настанот кој се … Прикажи повеќе