Успешна приказна од Штип – Дипломирана курсистка по шминка се здоби со куфер на производи за да ја отпочне својата самостојна кариера

На наше големо задоволство, учесничката од Штип – Бурчин Демирова – целна група во рамките на ЕУ проектот „Вклучување на жени од етнички заедници на пазарот на трудот“, врз основа на успешно завршениот курс по шминка и покажаниот висок степен … Прикажи повеќе

Истражување за можностите за вработување на жените

Во прилог Истражувањето за можностите за вработување на жените кое беше подготвено во рамките на ЕУ Проектот – Вклучување на жените од етничките заедници на пазарот на трудот. Истражувањето е достапно на следниот линк Project Study Report_All languages_EU Project_Inclusion of Ethnic … Прикажи повеќе

Покана за завршна конференција под мотото „Таа гради иднина“

На 05.07.2017 година (среда) со почеток од 11:00 часот во Холидеј Ин, ЖГИ АНТИКО и CARE Германија/Луксембург ја организараат завршната конференција во рамките на ЕУ проектот „Вклучување на жени од етнички заедници на пазарот на трудот“. На конференцијата ќе ги … Прикажи повеќе

Спроведена прва тркалезна маса во Штип

На 28.06.2017 година, во салата на Општина Штип ја спроведовме првата тркалезна маса на тема Создавање на овозможувачка околина за вклучување на жените на пазарот на трудот. Одлична дискусија и медиумска покриеност на настанот кој се одржа во рамките на … Прикажи повеќе

Спроведена прва тркалезна маса во Битола

На 27.06.2017 година, во салата на Советот на Општина Битола ја одржавме првата тркалезна маса на тема Создавање на овозмувачка околина за вклучување на жените на пазарот на трудот (со посебен акцент на жените од немнозинските етнички заедници). Тркалезните маси … Прикажи повеќе

Одржување на тркалезни маси во 5 општини на тема создавање овозможувачка околина за вклучување на жените на пазарот на трудот, со акцент на жените од немнозинските етнички заедници – ЕУ Проект ВЖЕЗПТ

Од денес почнуваме со одржување на тркалезни маси во 5 општини, наменети за споделување на информации – воспоставување на дијалог со засегнати страни за изнаоѓање на адекватни решенија (заклучоци и препораки) за создавање на овозмувачка околина за вклучување на жените … Прикажи повеќе

Повик за приклучување на нови членки во мрежата на ЖГИ АНТИКО

  Женска граѓанска иницијатива АНТИКО од Скопје отвора Повик за приклучување на нови организации во мрежата. За таа цел ги повикуваме сите заинтересирани граѓански организации кои делуваат во областа на промоцијата на културата на мирот и ненасилството, заштитата и унапредувањето … Прикажи повеќе

Организирање на професионална пракса во јавниот и бизнис секторот за 30 жени од етничките заедници од Скопје, Куманово, Штип, Битола и Тетово

ЖГИ АНТИКО од 08.05.2017 до 20.07.2017 година организира  професионална пракса во рамките на проектот „Вклучување на жени од етничките заедници во пазарот на трудот“. Во текот на месец  мај, јуни и јули 30 млади жени (по 6 од секоја општина) … Прикажи повеќе

Скопје-спроведени обуки на тема: “Основи на развој на бизнисот и самовработување“

На 27,28,-02 и,06,07-03.2017 во Скопје се одржаа четридневни обуки на тема “Основи на развој на бизнисот и самовработување”, посветена на жените од немнозинските етнички заедници. Активностите се одржаа во рамките на проектот “Вклучување на жените од етничките заедници на пазарот на трудот” проектот е … Прикажи повеќе

1 2 3 4